Podporme spoločne pamätník v Nesvadoch


/, Nitriansky kraj/Podporme spoločne pamätník v Nesvadoch

Miestny odbor Matice slovenskej Nesvady sa teší bohatej aktívnej činnosti. Jedným z najnovších projektov je vytvorenie pamätníka gen. PhDr. M.R. Štefánika a pamätnej tabule k 1150. výročiu príchodu sv. Cyrila a sv. Metoda na naše územie. Tento projekt nie je len spomienkou na výnimočné osobnosti a udalosti, ktoré formovali našu históriu, ale aj dôležitým symbolom jednoty a duchovného dedičstva.

Pamätník bude osadený na pätke z prostého betónu a bude vyhotovený z vápencovej skaly z Čachtického kameňolomu. Výška vápencového kameňa bude 1200 mm a jeho šírka bude v priemere 700 mm. Na daný kameň bude osadená busta z bronzu gen. M. R. Štefánika, ktorého autorom je akademický sochár Jozef Kliský.

Touto cestou chceme osloviť všetkých priaznivcov, ktorých táto myšlienka nadchla, s možnosťou zapojiť sa do verejnej finančnej zbierky na vybudovanie tohto pamätníka.

Finančná podpora pomôže dokončiť tento projekt a zachovať pamiatku a odkaz významných osobností našej národnej histórie pre budúce generácie.

Číslo transparentného účtu: SK95 0900 0000 0052 1356 7388

https://www.transparentneucty.sk/…

Do poznámky môžete uviesť meno darcu, prípadne názov miestneho odboru Matice slovenskej.

Činnosť MO MS Nesvady a realizáciu tohto projektu môžete sledovať na sociálnych sieťach:

https://www.facebook.com/groups/172762232899395

Viac informácií o projekte získate na adrese betka.barkociova61@gmail.com alebo na telefónom čísle 0903209239.

Ďakujeme za Vašu podporu.

X